FJELLTUR I SIRDAL

Høye fjell og dype daler omringer Sirdal. Naturen er variert og full av overraskelser. Mulighetene er mange når man tar seg rundt i Sirdal til fots. Man kan gå i en av de mange merkede turløypene eller man kan velge å oppleve naturen ved å gå sine egne veier. Man kan oppleve alt fra store varder, flyvrak fra andre verdenskrig til gamle gruver. Hvis man er heldig kan man få et glimt av ryper, elg og andre dyr som lever fritt her i naturen.

Ved overnatting er allemannsretten gjeldene, og det er mulighet for å leie en av de mange hyttene til Stavanger Turistforening eller Statskog.

Storeknut

Fra bunnen av stolheisen kan du ta turen opp traseen og videre opp til Storeknut. Turen er bratt og krevende, men vel verdt det når man når toppen og ser utsikten! Turen kan også startes fra parkeringen i Ålsheia og følge stien derfra til toppen (da blir ruten betydelig mye lengre).

Røseknuten

Har man nådd Storeknut er det ikke lange turen til Røseknuten også. Følg skilting videre til Røseknuten og nyt utsikten og ta en lunsjpause på den snekrede stolen som står tilgjengelig på toppen. Optimal for fotoshoot!

Langs Beinesvatnet

Fra bunnen av stolheisen går det en sti langs Beinesvatnet for de som ønsker en mer flat tur på mer preparerte grusstier. Stien vil etterhvert by på skogsbunn. En perfekt liten rundtur for de som vil strekke på beina og nyte Sirdals natur uten å bli svett på ryggen!

Vandring i huldras rike (sti i Hulderheimen)

For turer i Sirdal kan du se her: www.listerfriluft.no

Stavanger Turistforening sine merkede stier finner du her: www.stf.no/sommerruter

Og her: www.ut.no

For flere turer kan boken «Vandring i Sirdalsheiene» kjøpes i Turistinformasjonen på Kvæven i Sirdal