FISKE I SIRDAL

Elven Sira renner helt fra nord til sør i Sirdal, og her finner man mange fine fiskeplasser.

Alle over 16 år må kjøpe fiskekort for å fiske i Sirdal. Både fiskekart og fiskekort kan kjøpes på Turistinformasjonen på Kvæven, GP på Svartevatn og Fjellbutikken i Suleskard. På Tonstad kan fiskekort kjøpes på Tonstad Motorservice. Fiskekort kan også kjøpes via SMS eller via denne linken:.

https://www.inatur.no/fiske/5d8caf008b9ef700030f75b3

Fiskekartet inneholder beskrivelse av syv områder i Sirdal. Njardarheim, Øyarvatn, Sira, Store Kvihei, Storavatn, Mydland og Øksendal.


Skal du fiske med små barn kan disse områdene anbefales:

Beinesvatnet

Vannet man finner ved Hulderheimen, hvor vannparken vår og Høyt og Lavt Sirdal ligger, heter Beinesvatnet. Her kan man fiske når som helst! Fisking er ikke tillatt i nærheten av brygga og stranda, men lei gjerne en kano hos oss og padle utover vannet for å finne de beste fiskeplassene!

Sinnes og området rundt

Har man med seg barn kan det anbefales å ta turen til Sinnesvatnet hvor man finner en liten sandstrand rett med broen med utkjørselen fra Ålsheia Skisenter. Fisken i Sinnesvatnet er ikke særlig stor, men det finnes mange av dem.

Tonstad og området rundt

Skal man fiske på Tonstad anbefales det å prøve seg nede i Bjønnhøl. Bjønnhøl ligger ca 1 km fra industriområdet på Tonstad, og man finner en liten innkjørsel, med plass til en bil, på venstre side når man følge fv 468 nordover fra Tonstad sentrum. Her kan man parkere og gå et lite stykke nordover på høyre side av veien. På høyre side av autovernet ser man da en nedtråkket sti som man følger nedover til man kommer til en sandstrand. Dette er et perfekt fiskested hvis man ønsker å ta med grillen og leke på stranden. Husk å forlat stranden slik man ønsker å finne den selv.

På Tonstad er det også mulig å fiske på stranden. Kommer man fra sør kjører man nordover på fv 468 mot Sinnes før man svinger inn mot idrettsstadion og Sirdal Kulturhus. Her parkerer man og går mot elven som ligger rett bak kunstgressbanen.